Go Back   Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Ducati 1199

Ducati 1199 Ducati 1199 Forum - Ducati 1199 Panigale Superbike Motorcycle Forum


Thanks Tree2Thanks
  • 2 Post By Fastsurge24
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old Jul 7th 2019, 06:24 PM   #1
Senior Member
 
Joined: Oct 2013
From: Auburn ca

Posts: 1,320
Thanks: 363

I Ride: 13, white 1199 S, 10 Husaberg 450FE
Map sensor

is there way to bench test these?

Did a plug change on my 13 and it ran rough for 30 seconds and cleared out and ran decent but still missing a little. Not really a miss just a slight slight stumble, will still hit 7k

So tonight I take both map sensors out, and ran it and it cuts out at 5k as everyone here describe. Reinstall the rear sensor and leave front out and it runs exactly like it odes without it. Installing front changes nothing runs identical. So im guessing that's the culprit.

using an ohm meter both seem similar. 7.80 on one pin and 14.3 on another
outhouse is offline  
 
Old Jul 10th 2019, 07:48 AM   #2
Junior Member
 
Joined: Apr 2019
From: California

Posts: 5
Thanks: 5

Apply 5 volts to pin-1, pin-3 is sensor-ground. Check dc voltage on pin-2. Apply vacuum on the sensor port. I don't remember the voltages, but I think at atmosphere you should read 1.4 vdc, when you apply vacuum you should see a range depending on your vacuum source.

If your sensor outputs 5vdc with no change on pin-2, it is bad.

I use a variable vdc power supply and a Venturi vacuum for a brake bleeder

Good luck.
Thanks from outhouse and able duc
Fastsurge24 is offline  
Old Jul 10th 2019, 01:41 PM   #3
Senior Member
 
Joined: Oct 2013
From: Auburn ca

Posts: 1,320
Thanks: 363

I Ride: 13, white 1199 S, 10 Husaberg 450FE
Thanks fastsurge24. That will work great.

Figured out the easier way and it worked like a charm.

As I did above remove both sensors or just vacuum lines from both. Add one and see what changes it makes to running engine. No changes you have a faulty one.

When I added the horizontal cylinder one, it made no change to running engine with a few small blips of the throttle.

Today parts came in, added suspected new sensor and it ran like a champ again and no check engine light.

Hopefully your reply and my observations will help the next guy so they don't have to read 10 back pages looking for a easy solution, or buy the software and cables to check properly. I bought them anyway, and now ill clear that damned change oil light lol
outhouse is offline  
Reply

  Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Ducati 1199

Tags
map, sensor



Thread Tools
Display Modes


Similar Discussions
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ducati 1299 Speed sensor and inertia sensor error Jrodgreen21 Ducati 1299 5 Feb 26th 2018 04:34 AM
o2 sensor bobluc Ducati 1299 2 Aug 27th 2016 07:57 PM
Want To Buy: 02 sensor Tyler1199 Want To Buy 2 Sep 2nd 2015 06:25 AM
Want To Buy: GPS sensor DynastySS Want To Buy 4 Mar 26th 2015 07:28 AM
Sensor Posizione Cambio / Gearbox Position Sensor Solida KSB Mechanical and Technical 4 Nov 29th 2013 08:41 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed