Go Back   Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Ducati 1299

Ducati 1299 Ducati 1299 Forum - Ducati 1299 Panigale Superbike Motorcycle Forum


Thanks Tree1Thanks
  • 1 Post By RubberSideDown
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old Aug 4th 2018, 01:51 PM   #1
Member
 
Joined: Jun 2016
From: Ashburn VA

Posts: 53
Thanks: 17

I Ride: 2016 1299 S
If you happen to have your plastics off...

...I'm trying to figure out if this particular wiring loom is supposed to have 3 or 4 wires in it.

On the right hand side, this is what the ignition switch plugs in to, right next to the Mitsubishi ECU.

As you can see, there are 3 wires in the plastic now. But there are 4 wires and 4 holes... the 4th wire is in the black wrap, barely poking out.

I think it may have pulled out on my recent wreck... but if so, it sure came out clean. But maybe this is the culprit to the bike not even trying to start.
Attached Images
File Type: jpg IMG_1103.jpg (89.5 KB, 90 views)
RubberSideDown is offline  
 
Old Aug 10th 2018, 07:07 AM   #2
Member
 
Joined: Jul 2016
From: USA

Posts: 59
Thanks: 5

I would have guest the servo motor but likely not as its not starting.
Have you traced it down to where it leads to ?
codyjphoto is offline  
Old Aug 10th 2018, 01:56 PM   #3
Senior Member
 
Joined: Dec 2015
From: South Africa

Posts: 216
Thanks: 72

I Ride: 1299 Panigale
Is it this plug?

tinus675 is offline  
Old Aug 10th 2018, 01:58 PM   #4
Senior Member
 
Joined: Dec 2015
From: South Africa

Posts: 216
Thanks: 72

I Ride: 1299 Panigale
Bit closer

tinus675 is offline  
Old Aug 16th 2018, 01:37 AM   #5
Senior Member
 
Joined: Dec 2016
From: Singapore

Posts: 124
Thanks: 25

I Ride: 1199s
The plug looks like itís the kill switch connector. Is the kill switch damaged? You may want to check itís operation to verify if itís working properly.


Sent from my iPhone using Tapatalk
tteitei is offline  
Old Aug 21st 2018, 06:30 AM   #6
Member
 
Joined: Jun 2016
From: Ashburn VA

Posts: 53
Thanks: 17

I Ride: 2016 1299 S
YOU GUYS ARE AWESOME!

Just getting back from vacation, but I plan on working on this tonight. It *looks* like the problem is that wire. I have no idea how it pulled out of the harness without damaging it (or even looking like it was in there to begin with), but it's worth a try!

THANK YOU!
RubberSideDown is offline  
Old Aug 21st 2018, 01:24 PM   #7
Senior Member
 
Joined: Jun 2015
From: Nashville TN

Posts: 1,037
Thanks: 444

I Ride: 1299S, Multistrada Granturismo, Monster 796 ABS, BMW S1000RR
interesting! I've had the electronics panels apart a hundred times; I got carbon fiber replacements and fitting them was a nightmare, and I had to get creative with arranging the components. I thought I'd seen every connector in there but never have noticed that one. Good to know!
kismetcapitan is offline  
Old Aug 24th 2018, 02:33 PM   #8
Member
 
Joined: Jun 2016
From: Ashburn VA

Posts: 53
Thanks: 17

I Ride: 2016 1299 S
Sorry for the slow update. This was the issue with the whole system not even trying to start.

I'm going to have to bypass the harness for that one wire, which kind of sucks, but is reasonable.

That said, now the engine will crank, just not start. Sounds very... throaty. I'm going to look at the manual and see about spark plugs and intake. Air, Spark/Electricity, Fuel. I'm guessing spark is the culprit.
RubberSideDown is offline  
Old Aug 25th 2018, 11:15 AM   #9
Member
 
Joined: Jun 2016
From: Ashburn VA

Posts: 53
Thanks: 17

I Ride: 2016 1299 S
Why didn't someone tell me getting to the horizontal (front) spark plug took an act of 3 deities? :smh:
Thanks from tinus675
RubberSideDown is offline  
Old Aug 26th 2018, 07:18 PM   #10
Member
 
Joined: Jun 2016
From: Ashburn VA

Posts: 53
Thanks: 17

I Ride: 2016 1299 S
Ok, I have the plastics, silencer, and radiators off. Anything anyone needs photos of or more details about? Figure I can offer to pay it forward...
RubberSideDown is offline  
Reply

  Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Ducati 1299

Tags
1299s, happen, plastics, wiring harness



Thread Tools
Display Modes


Similar Discussions
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does this happen to any of you guys? bostonrider Ducati 1199 12 Mar 11th 2013 08:36 AM
Has anyone seen this happen before? Perc Ducati 1199 43 Feb 13th 2013 10:20 PM
Has anyone seen this happen before? Perc Mechanical and Technical 1 Oct 6th 2012 06:25 AM
Hhhmmmm im sure that aint supposed to happen! JONAH Ducati 1199 18 May 22nd 2012 01:43 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed