Go Back   Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Ducati V4

Ducati V4 Ducati Panigale V4 Forum - Ducati V4 Panigale Superbike Motorcycle Forum


Thanks Tree6Thanks
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old Oct 24th 2019, 10:23 PM   #11
Senior Member
 
Joined: Mar 2018
From: Washington

Posts: 141
Thanks: 105

I had this issue when I first got my V4 and it turned out to be bad gas. Only happened when the bike sat for a while (mornings, end of long work days) and I had recently gotten gas at a particular gas station. Figured out it was because their gas is shit, ran seafoam through it and never got gas there again, problem never resurfaced throughout the 7k miles or so since.
MaverickiB is offline  
 
Old Oct 31st 2019, 03:05 AM   #12
Junior Member
 
Joined: Jun 2019
From: Perth Australia

Posts: 4
Thanks: 1

I Ride: MY19 V4S Corse
My V4S Corse has 2000kms and has just started doing this. Last 5 days it takes 5 - 10 mins to get going. Battery cranks well all the time, just for some strange reason, decided when it's cold (about 14-18 Deg C) it's not going to go.

When it finally runs, it splutters and sounds like it's running on 2 or 3 cyl and has real bad throttle lag

Going through the dealership now for other issues but this is a new one for me...

If I find out, I'll post an update, good luck with yours...

ps - 98 RON fuel replaced regulary. When it does warm up, starts everytime after the obg couple of revs
RobP69 is offline  
Old Oct 31st 2019, 03:15 AM   #13
Senior Member
 
Joined: Nov 2018
From: Belgium

Posts: 270
Thanks: 72

I Ride: V4 S Corse '19
Originally Posted by RobP69 View Post
My V4S Corse has 2000kms and has just started doing this. Last 5 days it takes 5 - 10 mins to get going. Battery cranks well all the time, just for some strange reason, decided when it's cold (about 14-18 Deg C) it's not going to go.

When it finally runs, it splutters and sounds like it's running on 2 or 3 cyl and has real bad throttle lag

Going through the dealership now for other issues but this is a new one for me...

If I find out, I'll post an update, good luck with yours...

ps - 98 RON fuel replaced regulary. When it does warm up, starts everytime after the obg couple of revs
I don't dare to say this is your problem and it will be your solution, but this is what i was adviced: use 95 RON in the V4. The engine has very high compression, and in combination with high RON, it can cause trouble starting.
I noticed this as well, previous winter. I only fuel 95 RON now and never had any issue since
Thanks from RobP69 and Nadsy
realnuts is offline  
Old Oct 31st 2019, 05:12 PM   #14
Junior Member
 
Joined: Jun 2019
From: Perth Australia

Posts: 4
Thanks: 1

I Ride: MY19 V4S Corse
Thanks for the info @realnuts, I'll take it onboard and give it a go - Cheers
RobP69 is offline  
Old Oct 31st 2019, 07:55 PM   #15
Junior Member
 
Joined: Aug 2019
From: Australia

Posts: 19
Thanks: 1

I Ride: Panigale V4S
Hey @realnuts ... interesting.... I've always heard that you should go the lowest octane that doesn't cause pinging.

I put some Liqui-Moly in the other day https://www.supercheapauto.com.au/p/...ml/214234.html, and I got to my 3rd day without trouble. This morning it did take 3 goes, but not the 10 - 15 it's started to take.

Thanks mate. Two tanks will let me know if it works or not.
Thanks from realnuts
Nadsy is offline  
Reply

  Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Ducati V4

Tags
starting, trouble, v4s



Thread Tools
Display Modes


Similar Discussions
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble starting with Rapid Bike? jmparton Ducati 1299 10 Feb 24th 2017 09:23 AM
More trouble with my 1299 Captain Greg Ducati 1299 38 Feb 2nd 2017 10:54 AM
Alarming trouble Trauma Mechanical and Technical 6 Sep 5th 2015 07:44 AM
Heel trouble anyone?? Gulf Coast Ducati 1199 16 Oct 4th 2013 08:45 AM
Trouble with downshifting Copiya Mechanical and Technical 5 Jul 2nd 2013 06:19 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed