Go Back   Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Mechanical and Technical

Mechanical and Technical Mechanical and technical topics, help, and discussions


Thanks Tree113Thanks
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old Jun 28th 2013, 04:27 PM   #61
Senior Member
 
EvoL's Avatar
 
Joined: Feb 2013
From: Tampa, FL

Posts: 1,043
Thanks: 446

I Ride: 1199 R
I have no clue as to the actual problem, but did you check the headlight fluid? Sometimes it evaporates from all of the HEAT and causes the bike not to start.

If not that I would look into the rearset pulleys.
Thanks from Frosty, chrissa and Mutt1979
EvoL is offline  
 
Old Jun 28th 2013, 04:28 PM   #62
Senior Member
 
Trauma's Avatar
 
Joined: Jun 2012
From: St. Louis

Posts: 5,008
Thanks: 1152

I Ride: 1199 ABS, K1300S, ZX7R
Not telling you anything, just a gentle ask, which I knew you would ignore, no biggy. I would not join an AR forum if I didn't own it, unless just to ask questions. If you do own a Panigale, you are very weird for not admitting, but I am not telling you have to. All good.
Trauma is offline  
Old Jun 28th 2013, 04:29 PM   #63
Senior Member
 
Trauma's Avatar
 
Joined: Jun 2012
From: St. Louis

Posts: 5,008
Thanks: 1152

I Ride: 1199 ABS, K1300S, ZX7R
Originally Posted by TransNone13 View Post
What we need is a Ducati1199 Spring, and Duc to get his shit together. lol
He has been awol since 6/17, probably working on a Counselling Degree help mod this forum!
Trauma is offline  
Old Jun 28th 2013, 04:30 PM   #64
Senior Member
 
Joined: May 2012
From: Someville, Somestate

Posts: 3,293
Thanks: 380

Originally Posted by Trauma View Post
He has been awol since 6/17, probably working on a Counselling Degree help mod this forum!
Lol, I didn't even notice. Nice... He seemed really cool the one time we got him in IRC.
TransNone13 is offline  
Old Jun 28th 2013, 05:27 PM   #65
Retired
 
zvez's Avatar
 
Joined: May 2012
From: ga

Posts: 2,364
Thanks: 383

well to be fair, frosty was on here a LOOOOOOOOOOOOONG time before he even owned a pani.........just sayin.

Originally Posted by Trauma View Post
.
And Vast, you are an ok guy, but get a Panigale if you want slam people that own them
zvez is offline  
Old Jun 28th 2013, 05:28 PM   #66
Member
 
mjbmd2010's Avatar
 
Joined: Dec 2012
From: Quezon City Philippines

Posts: 44
Thanks: 20

I Ride: 2013 1199 ABS
Originally Posted by DUCDUC View Post
Ok so I purchased my Panigale ABS early in JUNE. I have just over 850km on the bike and rode it for 1 hour yesterday. I got home and parked it with the steering locked as I stayed at the GF house last night and it was outside. I put on all my gear this morning and strutted to the bike like a pimp like I always do. I put my helmet on and gloves and then sat on the bike. Put the key in the ignition waived to some kids and turned it to the on positon and my heart dropped. NO POWER AT ALL. not a drop of juice. NO led display no clicks no humm nothing. I DONT GET IT. I called the dealer and they said it could be a few differnet things. 1 they said it may be a dead battery. Ok but when I told them the trickle lead was flashing green they said ok prob not the battery. They said it also may be a fuse. A fuse? the bike is brand new! I was late for work already so I did not get a chance to check the fuse but im sure thats not the issue. I callled another dealer and spoke with their "TECH" as I have found my dealer to be completly retarded at times. They said there is a very good chance the battery was never charged to full capacity during PDI. SOOOOOO when I get off work today im going with a volt meter to check the battery to see if thats the problem

Has anyone had this problem or can offer educated advice? im no tech or bike pro by any means. I just like to go fast and look good doing it. HELP A FELLOW 1199er OUT PEEPS
DUCDUC< got the same problem a couple of days ago, my bike has 5000Km on the odo, was supposed to head to the tracks then my bike suddenly died on me about a km away from our house. tried to restart it but the dash display doesn't light up, hooked the battery up to the charger ( I always carry the dp charger with me)and led indicator was on green. I was wondering if you had e-lock error or low battery warning before your problem came about? mine does for a day before my problem came up. anyway I had to hire a van to pick up the bike going to the dealer and the problem was LOOSE POSITVE BATTERY TERMINAL. try to retighten and see if it helps.
Thanks from Texas Duc
mjbmd2010 is offline  
Old Jun 28th 2013, 06:08 PM   #67
Senior Member
 
Trauma's Avatar
 
Joined: Jun 2012
From: St. Louis

Posts: 5,008
Thanks: 1152

I Ride: 1199 ABS, K1300S, ZX7R
Originally Posted by zvez View Post
well to be fair, frosty was on here a LOOOOOOOOOOOOONG time before he even owned a pani.........just sayin.
I know, but he is the worst example - at least he was up front about not owning one, like any of thei matters

Beyond me why anyone would belong to a forum for so long without even wanting the product - I barely have time for one for a product I do own.
Trauma is offline  
Old Jun 28th 2013, 06:10 PM   #68
Junior Member
 
Joined: Mar 2012
From: singapore

Posts: 18
Thanks: 1

take it easy ducduc
bit quiet ,lately?
engine heat,check
hard starting,check
bad dash,check
termignoni,check
sag recommendation,check
dun worri,mate
the truth is out there.
and the truth 'll prevailed.
fesa7044 is offline  
Old Jun 28th 2013, 06:23 PM   #69
Senior Member
 
Joined: Jan 2012
From: Overland Park, KS

Posts: 790
Thanks: 126

I Ride: 2012 1199S
Originally Posted by will361 View Post
if he's a finance manager at a car dealership then he should have gotten an extended warranty, you know road side assistance and all the wonderful benefits the extended warranty provides. Just saying.
lol lol
kensteele is offline  
Old Jun 28th 2013, 06:45 PM   #70
Senior Member
 
zaster's Avatar
 
Joined: Nov 2011
From: Albuquerque, NM & Bavaria Germany

Posts: 1,178
Thanks: 324

I Ride: 2007 S4RS (sold), 2008 1098S (sold), my wife's 2013 1199R, 2015 KTM RC390 ABS
Did you have any accessories installed that could drain power?
If not I would guess something shorted out and drained the battery.
FWIW, you Canadians need to learn to get along
zaster is offline  
Reply

  Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Mechanical and Technical

Tags
battery, dead, fuse, nopower, panigale, wontstart



Thread Tools
Display Modes


Similar Discussions
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just stopped dead ! Legion748 Ducati 1199 8 May 31st 2013 09:30 PM
Warm Start - Starter Dead BlindApex Mechanical and Technical 11 Aug 7th 2012 09:19 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed