Go Back   Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Mechanical and Technical

Mechanical and Technical Mechanical and technical topics, help, and discussions


Thanks Tree3Thanks
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old Nov 22nd 2013, 02:44 AM   #1
Junior Member
 
Joined: Feb 2013
From: Hawaii

Posts: 22
Thanks: 4

I Ride: 2013 Ducati Panigale 1199S Tricolore
Display completely whited out

Looked for others in this forum who may or may not have had this issue but I was unable to find a thread about this. Started up the bike today after it sitting for about a week and everything was good on startup but shortly after my display went completely white. No temps/press/mph anything. I'm sure i'll get a new display from the dealership but has anyone had this issue?
TricoloreontheNorthShore is offline  
 
Old Nov 22nd 2013, 02:58 AM   #2
Mig
Senior Member
 
Mig's Avatar
 
Joined: Sep 2012
From: Portugal

Posts: 223
Thanks: 68

I Ride: Panigale 1199R
It's the first time I heard something like that.

Did you check de plug if it was properly seated?

Did you washed the bike before stoping the bike for a week? If you do, you may have moisture in the plug that conects to the dash.
Mig is offline  
Old Nov 22nd 2013, 04:19 AM   #3
Senior Member
 
Charliem90's Avatar
 
Joined: Feb 2013
From: Lawrenceville, GA

Posts: 1,069
Thanks: 568

I Ride: 1199 Panigale/Triumph Speed Triple R
Originally Posted by TricoloreontheNorthShore View Post
..was good on startup but shortly after my display went completely white. No temps/press/mph anything. I'm sure i'll get a new display from the dealership but has anyone had this issue?
Sounds like more a connector issue than a display.

Mine did the same thing last summer during a rainstorm. Blank, then went to flashing weird error messages, then back to blank to sensor error messages to blank to........
No cause ever found. Finally just chalked up to some moisture having gotten in some place where it shouldn't. Happened only the one time. And hasn't happened again - even when riding in rain.
As a friend said "eh, it's a Ducati" (while rolling his eyes and giving a shrug). Anyone who's owned enough of 'em over the years would understand exactly the sentiment being expressed.
Charliem90 is offline  
Old Nov 22nd 2013, 12:05 PM   #4
Junior Member
 
Joined: Feb 2013
From: Hawaii

Posts: 22
Thanks: 4

I Ride: 2013 Ducati Panigale 1199S Tricolore
Thanks Mig but No, I didn't spray the bike with water or wash it after my last ride. I only use Honda cleaner to clean the bike when I do.

I did report to the dealership that my display would fog up from time to time during a ride ever since I bought the thing. I even took pictures of the fogged display with my phone but the dealership said they had to see it in person to file a claim. They wouldn't do anything about it then since by the time I would ride it to them the fogged display would go away.

Charlim90, did your display go blank momentarily or did your display turn white momentarily during the rainstorm?
TricoloreontheNorthShore is offline  
Old Nov 22nd 2013, 12:13 PM   #5
Senior Member
 
Charliem90's Avatar
 
Joined: Feb 2013
From: Lawrenceville, GA

Posts: 1,069
Thanks: 568

I Ride: 1199 Panigale/Triumph Speed Triple R
Originally Posted by TricoloreontheNorthShore View Post

Charlim90, did your display go blank momentarily or did your display turn white momentarily during the rainstorm?
I take "blank" and "white" to mean the same condition - it was daytime so when "blank" it was devoid of data (i.e. was all white). It would alternate to being completely white (blank) to showing various sensor errors to showing just "-- -- --" where the mph would/should be.
If by "blank" you mean totally off - as though you had cut all power/key off - then no, it did not go blank in that sense.
Charliem90 is offline  
Old Nov 23rd 2013, 10:34 AM   #6
Senior Member
 
Higgs Boson's Avatar
 
Joined: May 2013
From: Texas

Posts: 199
Thanks: 108

I just have a horizontal line through the display with key on but it goes away after I start it.
Higgs Boson is offline  
Old Nov 27th 2013, 06:48 AM   #7
Mig
Senior Member
 
Mig's Avatar
 
Joined: Sep 2012
From: Portugal

Posts: 223
Thanks: 68

I Ride: Panigale 1199R
How was this solved?
Mig is offline  
Old Nov 27th 2013, 01:08 PM   #8
Junior Member
 
Joined: Feb 2013
From: Hawaii

Posts: 22
Thanks: 4

I Ride: 2013 Ducati Panigale 1199S Tricolore
Originally Posted by Mig View Post
How was this solved?
The dealership picked it up yesterday, still waiting to hear.
TricoloreontheNorthShore is offline  
Old Nov 29th 2013, 09:58 PM   #9
Junior Member
 
Joined: Feb 2013
From: Hawaii

Posts: 22
Thanks: 4

I Ride: 2013 Ducati Panigale 1199S Tricolore
Electrical short in the display, Ducati is replacing the display now. I had the fogging display issue since I bought the bike. Hopefully the new one will fix this problem.
TricoloreontheNorthShore is offline  
Old Dec 1st 2013, 12:04 PM   #10
Mig
Senior Member
 
Mig's Avatar
 
Joined: Sep 2012
From: Portugal

Posts: 223
Thanks: 68

I Ride: Panigale 1199R
I don't think Ducati will ever solve fogging issues.
It's a known problem at least from 1098.
I had it on the 1098, 1198 and now on the 1199.

The 1098/1198 problem was solved by driling 2 small holes on the back of the dash (recomended by Ducati Factory).
Mig is offline  
Reply

  Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Mechanical and Technical

Tags
completely, display, whited



Thread Tools
Display Modes


Similar Discussions
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
desmo GP14 is going to be completely new Phl Racing 7 Nov 21st 2013 07:38 AM
Has anyone completely removed their rear shock guard cover?? BrisDuc Ducati 1199 5 Nov 16th 2013 02:13 AM
TFT Display? NightmareSTi New Users 6 Sep 27th 2013 10:13 PM
See the Ducati 1199 Panigale completely naked! duc Ducati 1199 6 Jul 27th 2013 04:18 PM
display/right turn blinker problems- fix is not a replacement display. mr anderson Ducati 1199 17 Jun 28th 2013 01:31 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed