Go Back   Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Mechanical and Technical

Mechanical and Technical Mechanical and technical topics, help, and discussions


Thanks Tree12Thanks
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old Dec 20th 2013, 03:09 PM   #21
Senior Member
 
Joined: Nov 2011
From: Brisbane, Australia

Posts: 1,377
Thanks: 394

I Ride: Ducati 2010 SFS, Ducati 2012 1199 S
Originally Posted by turnone View Post
What engine oil are you guys using? Any chance that would affect finding N?
Not necessarily.
And quite unlikely.
But still a remote possibility

I had this same issue at one point but got on top of it quickly and simply by myself.
Absolutely no problems now with any part of the operation of my machine.

Perfection Italian style
Brad is offline  
 
Old Dec 20th 2013, 03:17 PM   #22
Senior Member
 
Joined: Jul 2012
From: So-Cal

Posts: 987
Thanks: 195

I have a problem with the dash not able to display neutral. But mechanically, i can get into neutral fine. The dealer did reprogram the gear sensor, things are better now. Still kind of hit and miss.
jyli19 is offline  
Old Dec 20th 2013, 06:40 PM   #23
Senior Member
 
gigantor's Avatar
 
Joined: Oct 2013
From: San Francisco

Posts: 367
Thanks: 118

I Ride: 1199S ABS
Originally Posted by Stw View Post
seriously, i first start the bike up and when i tap up from first it goes to second, and a half tap down from second goes to first, it completely skips neutral. after the bikes warmed up it works just fine.
gigantor is offline  
Old Dec 21st 2013, 06:09 AM   #24
Senior Member
 
Joined: Nov 2012
From: Yonkers, New York USA

Posts: 1,647
Thanks: 538

I Ride: 2015 1199R
Originally Posted by gigantor View Post
seriously, i first start the bike up and when i tap up from first it goes to second, and a half tap down from second goes to first, it completely skips neutral. after the bikes warmed up it works just fine.
i had the same issue - it is now fixed - unfortunately i cannot tell you exactly what they adjusted, but while i had it in for service the shop told me there is an adjustment/tightening up of a sensor on the shift linkage (somewhere, inside?) -he did it, and the shifter no longer skips neutral (mine would also find neutral and will display 1 or 2 on the screen)....it now does what it is supposed to do

-- on a different topic, they also reset the TPS, and a/f settings, which seemingly (i've only ridden it home from the shop) vastly improved/eliminated the surging from 3 to 5 rpm's - i was happily impressed -- they installed a mwr filter as well...so far...i like it
Thanks from Duck41 and gigantor
RD16RR is offline  
Old Dec 21st 2013, 08:15 PM   #25
Member
 
Joined: Sep 2013
From: Ewa Beach Hawaii

Posts: 85
Thanks: 12

I Ride: 1199 Panigale S
I have this problem sometimes but its been getting better. I noticed that when I am in uniform (USAF) it is even harder to find it. My dash gets confused from now and then too. Also I been noticing that when I quick shift from 1st to second it goes into neutral instead, but perhaps that is my fault not lifting hard enough.
dujuruprincipe808 is offline  
Old Dec 23rd 2013, 06:36 AM   #26
Senior Member
 
Joined: Nov 2012
From: Yonkers, New York USA

Posts: 1,647
Thanks: 538

I Ride: 2015 1199R
Originally Posted by dujuruprincipe808 View Post
I have this problem sometimes but its been getting better. I noticed that when I am in uniform (USAF) it is even harder to find it. My dash gets confused from now and then too. Also I been noticing that when I quick shift from 1st to second it goes into neutral instead, but perhaps that is my fault not lifting hard enough.
certainly have your shop take a look - should be a simple fix
RD16RR is offline  
Old Dec 23rd 2013, 07:09 AM   #27
Senior Member
 
mark419ny's Avatar
 
Joined: May 2012
From: South Florida

Posts: 5,452
Thanks: 2003

I Ride: 2015 R1 2014 HP4 2012 1199 S sold 2007 zx10r and zx6r both sold
Originally Posted by gigantor View Post
I have this issue for 10-15 minutes when i first start the bike, but not after I've been riding for a bit.
thats me too it only last till the bike is nice and warm
mark419ny is offline  
Old Dec 23rd 2013, 07:11 AM   #28
Senior Member
 
Joined: Nov 2012
From: Yonkers, New York USA

Posts: 1,647
Thanks: 538

I Ride: 2015 1199R
mine needed an alan wrench taken to it
RD16RR is offline  
Old Dec 25th 2013, 04:11 PM   #29
Senior Member
 
Joined: May 2013
From: West Coast

Posts: 562
Thanks: 90

I Ride: 15 Pani R ( I weep a little sometimes )
It all sounds like something out of alignment/ adjustment when neutral cannot be found. I'd take it to dealer and request they tune the shifting system. Either its out of adjustment from factory, or aggressive shifting or missed shifting can jack your clutch system up. JMO
Fragile is offline  
Old Mar 16th 2014, 09:28 PM   #30
Senior Member
 
Whoopazz's Avatar
 
Joined: Oct 2012
From: Edmt, AB

Posts: 891
Thanks: 434

I Ride: 1299
Just an update. So apparently the dealer changed out the slave and master cylinders, and still that didn't help. Bike is getting a full engine tear down now to inspect the transmission.

FML the good thing is they will be doing my 24 k service a bit early since everything is apart all under warranty.
Whoopazz is offline  
Reply

  Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Mechanical and Technical

Tags
find, neutral, problem



Thread Tools
Display Modes


Similar Discussions
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can't find N when engine cold? nick1199 Ducati 1199 19 May 8th 2014 06:32 AM
Neutral indicator not working jyli19 Mechanical and Technical 4 Jul 15th 2013 02:00 PM
Help to find iridium wind screen jock39racer Ducati 1199 2 Jan 5th 2013 12:22 PM
Neutral IMPOSSIBLE! jdr racer Mechanical and Technical 28 Oct 31st 2012 11:14 PM
Where can i find this?? jabba29 Motorcycle Talk 0 Aug 3rd 2012 12:49 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed