Go Back   Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Mechanical and Technical

Mechanical and Technical Mechanical and technical topics, help, and discussions


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old Nov 6th 2018, 07:50 AM   #1
Junior Member
 
Joined: Nov 2018
From: Brazil

Posts: 7
Thanks: 0

I Ride: Panigale 1299S
Unhappy HELP: Engine shut down at high speed

Dear gentlemen,

I was riding on my bike Panigale 1299S 2016 (only 5.600km) and when I get 299 suddenly my engine literally shut down... looking a video when I reached speed of 299km/h the panel decreased to 287 then trips the engine.

No strange sounds, oil leakage or any other "bad signal" appeared.

All the errors appeared:

SCU - Engine - ABS - DES

now I cannot start the engine anymore...


PLEASE HELP!!!!! WHAT SHOULD I DO
ecivil is offline  
 
Old Nov 6th 2018, 07:57 AM   #2
Junior Member
 
Joined: Nov 2018
From: Brazil

Posts: 7
Thanks: 0

I Ride: Panigale 1299S
In addition my bike never had any problems and it has installed K&N air filter, everything in brand new condition!
ecivil is offline  
Old Nov 6th 2018, 08:25 AM   #3
Member
 
zana51's Avatar
 
Joined: Aug 2017
From: US

Posts: 45
Thanks: 3

Can you post the video you're referring too? It seems like a loose coil or injector connector, also what shows on the display when key on only? Without trying to start the engine
zana51 is offline  
Old Nov 6th 2018, 08:42 AM   #4
Junior Member
 
Joined: Nov 2018
From: Brazil

Posts: 7
Thanks: 0

I Ride: Panigale 1299S
Originally Posted by zana51 View Post
Can you post the video you're referring too? It seems like a loose coil or injector connector, also what shows on the display when key on only? Without trying to start the engine

The video does not show nothing special...

1. I put full throtlle until reach 299km/h
2. It was shown 1 second after 287km/h
3. it was shown a red strip left/right direction showing all the errors mentioned SCU-DES-ABS-Engine
4. engine shut off


Now when I put the key and turn to ignition the bike initializes the panel normaly showing Ducati logo and a few seconds all the listed errors pop up... also abs shows off... dtc... off... quick shifter off...


Please I am really really REALLY scared!! I had similar problem with my brand new xdiavel and they refunded the money after 3 months without solution
ecivil is offline  
Old Nov 6th 2018, 08:50 AM   #5
Junior Member
 
Joined: Nov 2018
From: Brazil

Posts: 7
Thanks: 0

I Ride: Panigale 1299S
https://youtu.be/y60EiThXW40
ecivil is offline  
Old Nov 6th 2018, 08:56 AM   #6
Member
 
zana51's Avatar
 
Joined: Aug 2017
From: US

Posts: 45
Thanks: 3

Do you have melcodiag and obd cable to read what codes are stored on ECU?
Something happened to me I was doing 174mph it was bad chip on the ECU that stores the firmware, basically ECU did not know what type of bike it was, do you have access to a second ECU to test?
zana51 is offline  
Old Nov 6th 2018, 10:25 AM   #7
Junior Member
 
Joined: Nov 2018
From: Brazil

Posts: 7
Thanks: 0

I Ride: Panigale 1299S
Originally Posted by zana51 View Post
Do you have melcodiag and obd cable to read what codes are stored on ECU?
Something happened to me I was doing 174mph it was bad chip on the ECU that stores the firmware, basically ECU did not know what type of bike it was, do you have access to a second ECU to test?

No, I don't have a way to read my ECU.
ecivil is offline  
Old Nov 6th 2018, 10:38 AM   #8
Member
 
Joined: Oct 2015
From: Decatur

Posts: 44
Thanks: 4

Maybe the speed sensor? I've never seen the dash display "0" like that when the bike is moving.
carlito is offline  
Old Nov 6th 2018, 10:53 AM   #9
Senior Member
 
Joined: Oct 2017
From: DC Swamp

Posts: 163
Thanks: 45

i suggest tightening down your battery cables/terminals. Twins vibrate those things quite a bit, and they do get loose. Bet that's it.....
DCPanni is offline  
Old Nov 6th 2018, 10:58 AM   #10
Junior Member
 
Joined: Nov 2018
From: Brazil

Posts: 7
Thanks: 0

I Ride: Panigale 1299S
Originally Posted by DCPanni View Post
i suggest tightening down your battery cables/terminals. Twins vibrate those things quite a bit, and they do get loose. Bet that's it.....

If the battery cables are not connected why the bike turns on normally the panel? I don't know if this is the case...
ecivil is offline  
Reply

  Ducati Forum > Ducati Panigale Forum > Mechanical and Technical

Tags
engine, errors, high, shut, speed



Thread Tools
Display Modes


Similar Discussions
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High temps, check engine light Styler Mechanical and Technical 7 Sep 1st 2017 05:42 AM
High speed Cornering help DStyleNZL Ducati 1299 11 Jun 15th 2017 05:40 PM
engine shut down by itself asphaltkisser Mechanical and Technical 9 Jul 20th 2015 06:50 PM
High speed crest WAfatboy Racing 6 Apr 1st 2013 10:29 AM
Jerking and engine shut down dZuLcati Motorcycle Talk 8 Oct 22nd 2012 09:06 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed